tisdag 5 juni 2007

Gustav Vasa

6 juni är den Svenska nationaldagen .
Det var den dag då Gustav Vasa kröntes till konung av Sverige. Under flera decennier har denna dag varit bortglömd eller snarare bortgömd , som ett steg i att nedmontera den nationella sammanhållningen som Svenskar sedan mannaminnen har känt gentemot nation och folk.

Sedan några år tillbaka så bestämde sig dock landsförrädarna i regeringen sig för att återuppta denna dag som en helgdag , kanske mest för att folket skall kunna dricka sig berusade ännu en dag och bli om möjligt mer medgörliga när man tar annat ifrån dem.

Vi skall ju inte tro att det var av nationell stolthet som regeringen delade ut 6 juni som helg åt folket! Det ser man inte minst på hur etablissemanget och de olika kommunerna firar vår forne konungs krönings dag. I den kommun jag bor i så står diverse kurder och syrianer på talarlistan, dessutom skall syrianska ungdomsförbundets barnsektion bjuda på folkdans a la mellanöstern? Vad i fridens namn har detta med den Svenska historien och nationaldagen att göra?

Men misströsten ej , det finns alternativ till att lyssna på kurder och annat som inte hör den Svenska historien till. Gå in på Nationaldemokraternas hemsida för att se var de tänker hålla hus.
Det blir garanterat värt besöket, i sann Svensk tradition och anda tänker vi fira och hedra en av VÅRA stora konungar. (även om hans båt tippade);)

kampen går!!!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett riktigt SVENSKT nationaldagsfirade tillönskas eder alla inom ND.